question re: running lights - Fiberglass RV


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 07-03-2012, 06:56 PM   #1
Junior Member
 
Name: Dave
Trailer: Boler
Alberta
Posts: 26
question re: running lights

Hi - question about running lights. My Boler's break lights and turning signals are working well, but running lights don't come on. Are they required in Alberta for a trailer this size? I'm going to spend some time checking into this over the weekend, but wondering if anyone can shed some light on this one for me in advance.. maybe they aren't meant to?

dave

Oh and I'll add, they're just standard LED trailer lights.. The plate light isnt coming on either, so maybe that's playing a factor. Thanks for any advice - zero experience in this area.
__________________

dmcclure is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2012, 08:03 PM   #2
Senior Member
 
Carol H's Avatar
 
Name: Carol
Trailer: 22' Airstream Formerly 16' Scamp
British Columbia
Posts: 11,731
Registry
Quote:
Originally Posted by dmcclure View Post
Hi - question about running lights. My Boler's break lights and turning signals are working well, but running lights don't come on. Are they required in Alberta for a trailer this size? I'm going to spend some time checking into this over the weekend, but wondering if anyone can shed some light on this one for me in advance.. maybe they aren't meant to?

dave

Oh and I'll add, they're just standard LED trailer lights.. The plate light isnt coming on either, so maybe that's playing a factor. Thanks for any advice - zero experience in this area.
I suspect that if you take that trailer out on the road at night without running lights you will find out in a hurry that they are required.
__________________

Carol H is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2012, 09:07 PM   #3
Junior Member
 
Name: Dave
Trailer: Boler
Alberta
Posts: 26
haha - yes, Carol, I laughed at myself for such an obvious comment.. i do still wonder what the deal is with these lights, but recognize without providing more detail on the configuration i have going, folks wont be able to help much.. once ive actually got in there to investigate i'll post again
__________________
dmcclure is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2012, 09:36 PM   #4
Senior Member
 
Carol H's Avatar
 
Name: Carol
Trailer: 22' Airstream Formerly 16' Scamp
British Columbia
Posts: 11,731
Registry
Sorry I couldn't help myself! ;-)

Your running lights and plate light should all be on the same wire -mostly likely green wire. Check to make sure you have power on the car side of the green wire connection - if not you may have some corrosion on your plug in - if you have power it could be corrosion or dirt on the trailer plug or possible the wire is loose at the trailer harness.....
Carol H is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
lights


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Power Question for all Running Lights tug/tow Pam Garlow Problem Solving | Owners Helping Owners 7 04-21-2010 03:01 PM
Running lights Carol Crawley Towing, Hitching, Axles and Running Gear 6 04-13-2008 12:22 AM
Running Lights jrnutpaul Problem Solving | Owners Helping Owners 15 11-20-2006 08:57 PM
new running lights Dan Quinn Problem Solving | Owners Helping Owners 24 05-08-2006 07:06 PM
Running lights Carol Crawley Problem Solving | Owners Helping Owners 0 12-31-1969 07:00 PM

» Upcoming Events
No events scheduled in
the next 465 days.
» Virginia Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 11:39 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.