Mobile App Link Failure - Fiberglass RV


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 01-31-2014, 01:16 PM   #1
Senior Member
 
kdhanso's Avatar
 
Name: Ken
Trailer: Scamp
Minnesota
Posts: 205
Registry
Mobile App Link Failure

Hi,

While using the mobile app with my iPhone, I am getting failures when following links to other forum entries that are posted within a message. For example, the following thread in message #21 has a link to a rally.
New Member
When I tap to follow the link I get the message "Oops.. Network error. Refresh to retry." Of course, refresh gets the same message.

When I use a browser (Safari on the iPhone) the link works fine.

I'm not sure what can be done about this but any help is appreciated.

Thanks
__________________

__________________
Ken
kdhanso is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2014, 06:54 PM   #2
CPW
Senior Member
 
CPW's Avatar
 
Name: Carl
Trailer: 2015 Escape 5.0TA
Flori-duh!
Posts: 934
Registry
Ken,
I primarily use my iPhone (4s) to access this forum, and I have not experienced any of the problem you have described. My guess would be that it is a result of something in the settings, probably under Safari (e.g., accept cookies. I could not do online banking with my bank's mobile app until I changed some of the settings. Just a thought.
__________________

__________________
CPW is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2014, 07:15 AM   #3
Senior Member
 
kdhanso's Avatar
 
Name: Ken
Trailer: Scamp
Minnesota
Posts: 205
Registry
Hi Carl,

Thanks for the reply. When using your iPhone do you use Safari or the app? As I said, Safari works fine so I don't see how changing Safari settings would help. The link failure occurs when using the Fiberglass RV mobile app. It would be helpful if you (or another app user out there) would try to verify the problem using the thread I linked above and try the link in message #21 to see if it works or not.

Thanks
__________________
Ken
kdhanso is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2014, 07:25 AM   #4
CPW
Senior Member
 
CPW's Avatar
 
Name: Carl
Trailer: 2015 Escape 5.0TA
Flori-duh!
Posts: 934
Registry
Hi Ken,
I did try the link you provided and it loaded with no problem using the app. I just know that my bank's app would not work without changing Safari settings. Which iPhone do you have? Also, the iPhone has some quirks. Try removing the app and reinstalling it. I have found and I don't know why but when my phone won't connect to WiFi systems, turning on Airplane Mode and then turning it off often corrects the situation. Check in Safari settings to see if you accept cookies.
__________________
CPW is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2014, 07:39 AM   #5
Senior Member
 
kdhanso's Avatar
 
Name: Ken
Trailer: Scamp
Minnesota
Posts: 205
Registry
Mobile App Link Failure

Thanks Carl. I have the newer iPhone 5s. Current Safari setting is Block Cookies from third parties and advertisers (default). I tried block cookies - never with no luck. I also tried this using my wife's iPad and had the same link failure so it's not iPhone specific. I should note that not every link in a message fails, so far I've only run across this problem with links that are within the forum. I will try your app reinstall suggestion.
__________________
Ken
kdhanso is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2014, 07:48 AM   #6
Senior Member
 
kdhanso's Avatar
 
Name: Ken
Trailer: Scamp
Minnesota
Posts: 205
Registry
Just reinstalled app and still no luck.
__________________
Ken
kdhanso is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2014, 12:39 PM   #7
Administrator
 
Mary F's Avatar
 
Name: Mary
Trailer: Escape 21; (formerly Casita LD 17 & 16)
Texas
Posts: 9,708
Registry
For what it's worth, I get the same result with the app on my iPad.

I agree it's weird; hopefully it won't be hard to fix, since it seems to just be internal links that are the problem.

Thanks for the heads up!
__________________
Mary F Fiberglass Rules!
________________________________
FGRV Forum Custom Search
Mary F is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2014, 01:06 PM   #8
Senior Member
 
kdhanso's Avatar
 
Name: Ken
Trailer: Scamp
Minnesota
Posts: 205
Registry
Thanks Mary for confirming this. Now I know I'm not alone and that at least two of us are seeing this.

I'm happy to participate in any testing if you try any changes thing on your end. I did further tests using David's Trillium Serial Number thread Serial numbers on a Trillium as it contains lots of internal links. I had failures on some but saw nothing consistent that I could put my finger on.

Hope you find something.
__________________
Ken
kdhanso is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2014, 01:31 PM   #9
Administrator
 
Mary F's Avatar
 
Name: Mary
Trailer: Escape 21; (formerly Casita LD 17 & 16)
Texas
Posts: 9,708
Registry
Ken, I'm not getting any failures on the links in the trillium thread. Can you help me with those?
__________________
Mary F Fiberglass Rules!
________________________________
FGRV Forum Custom Search
Mary F is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2014, 01:42 PM   #10
Senior Member
 
kdhanso's Avatar
 
Name: Ken
Trailer: Scamp
Minnesota
Posts: 205
Registry
The app takes me to the end of the thread so I try opening the link in post #240 and it fails.
Going back, post #239 fails
#238 works fine.
#237 fails etc.
#234 has a link that works.
These are all internal links to the site.
__________________
Ken
kdhanso is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2014, 01:50 PM   #11
Administrator
 
Mary F's Avatar
 
Name: Mary
Trailer: Escape 21; (formerly Casita LD 17 & 16)
Texas
Posts: 9,708
Registry
oops, sorry. They weren't failing for me because I had switched to Safari.

My bad.
__________________
Mary F Fiberglass Rules!
________________________________
FGRV Forum Custom Search
Mary F is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2014, 02:01 PM   #12
Senior Member
 
kdhanso's Avatar
 
Name: Ken
Trailer: Scamp
Minnesota
Posts: 205
Registry
That's funny
__________________
Ken
kdhanso is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2014, 04:55 PM   #13
Senior Member
 
kdhanso's Avatar
 
Name: Ken
Trailer: Scamp
Minnesota
Posts: 205
Registry
Just checking back. Was anything found on this issue?
__________________
Ken
kdhanso is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2014, 10:33 AM   #14
Administrator
 
Mary F's Avatar
 
Name: Mary
Trailer: Escape 21; (formerly Casita LD 17 & 16)
Texas
Posts: 9,708
Registry
Hi, Ken. Between uninstalling the app and doing the reinstall, did you also cycle down your device?

I'm afraid this is going to turn out to be a Tapatalk issue. One thing I noticed is the internal links aren't displaying the same way on the app as they do in Safari (computer or app version). This indicates something odd in the way these links are parsed by Tapatalk's app. I'm afraid all we can do is report the issue and hope it's fixed in an update... and access the site via the Safari app if/when a thread has a bunch of internal links.
__________________

__________________
Mary F Fiberglass Rules!
________________________________
FGRV Forum Custom Search
Mary F is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Failure of Axle Brackets on Scamp 5W Trailers Pete Dumbleton Towing, Hitching, Axles and Running Gear 43 04-03-2017 07:14 PM
Mobile App Change Coming Soon-ish Janet H Forum Admin, News & Announcements 6 12-20-2013 07:05 PM
Hensley arrow failure Kenorie Towing, Hitching, Axles and Running Gear 7 07-17-2012 06:16 AM
tire failure while driving 55 (ish)mph Flygal General Chat 9 06-24-2009 07:27 AM

» Upcoming Events
No events scheduled in
the next 465 days.
» Virginia Campgrounds

Reviews provided by


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -6. The time now is 12:23 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.