Fiberglass RV

Fiberglass RV (http://www.fiberglassrv.com/forums/)
-   Problem Solving | Owners Helping Owners (http://www.fiberglassrv.com/forums/f55/)
-   -   Scamp13 signal and brake light issues (http://www.fiberglassrv.com/forums/f55/scamp13-signal-and-brake-light-issues-51275.html)

R Drayer 04-13-2012 11:23 PM

Scamp13 signal and brake light issues
 
This is the first time I have posted as this is my first problem with my scamp. I am having An issue with the brake lights, running lights and signals. Any help wouldbebgreatly apprciated!
Here is the low down.
brake lights both work
Drivers signal running light works, passengers side does not.
Signals only work if I am braking.
I tried replacing the running light bulb, but found out the bulb is not the problem. = clueless owner.:confused:

Anyone have some ideas?
Thanks in advance!:)

Carol H 04-14-2012 12:28 AM

It might help if you give us some history. Did they ever work? how long ago? If they worked was it the same tow vehicle?

mary and bob 04-14-2012 04:20 AM

Make sure grounds are good, a bad ground connection can cause weird problems. Also check tow vehicle lights, a bulb out there can make a difference

Donna D. 04-14-2012 05:56 AM

Welcome to FiberglassRV. Do you have a first name we can call you by? I prefer to respond to real people :D

Ground, ground, ground... then, fuse.

R Drayer 04-14-2012 06:32 AM

The lights used to work just fine, tow vehicle lights work fine, also checked out the tow vehicle wiring and that checks out too, ran into this problem last year and I cant pin down an event that would have made this happen.:ask
Oh yeah, and I go by Bob.
Thanks guys!

Thomas G. 04-14-2012 07:00 AM

Bob, do you have an electronic adapter in the circuit (like if your tow vehicle has separate amber turn signals)?

It seems odd that one tail light would not work as these are wired together as a single circuit. Is there power to the nonworking tail light? (Check with a test light or multimeter).

Carol H 04-14-2012 07:55 AM

If there is corrosion on the tow or trailer plug connections that can give you strange results. You may also want to check the wiring behind each of your tail lights (behind the rat fur) its possible there may be a loose connection - Scamp IMHO doesnt do a great job with wiring connections.

R Drayer 04-14-2012 05:57 PM

I get no voltage from the running light bulb socket, so I will have to check the wiring, or it might be a defective light assembly, thanks for he pointers guys.

john warren 04-15-2012 05:21 AM

12 volt dc was invented by bielzabub,,,it is the work of the devil.

find a good 12 volt guy , pay him to fix it and keep his number.:cool:

Thomas G. 04-15-2012 07:09 AM

I have a test light that has a pointy end to it that allows you to puncture the wire insulation briefly to check for voltage. It come in pretty handy for trailer wiring.

Looks like this:

Milton S1232 Test Light

RRJR 04-15-2012 07:26 AM

I had a simular problem years ago, found out was a short in a bulb. Only found this out by changing all the bulbs at once.
But most problems are GROUND /GROUND !!!

Ron


All times are GMT -6. The time now is 04:11 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.